„Sunt rău de frig. Dacă știam, mă strecuram printre colegi. E frig afară”, și-a început discursul președintele PDM, Vlad Plahotniuc. „Nu ne-am învățat să gestionăm încă timpul afară. O s-o facem și pe asta. Mă bucur în frigul ăsta să vă văd gata oricum de luptă, dornici să obținem o victorie hotărâtoare la alegeri”, a adăugat democratul. După această introducere, au urmat o serie de promisiuni.

„Cetățenii azi sunt capabili să analizeze bine ce s-a făcut în acești trei ani de guvernare PDM și ce poate pierde țara dacă vin alții la guvernare. Chiar dacă în 2016 erau foarte puțini cei care credeau în succesul nostru, PDM, în trei ani de guvernare, a reușit să facă atât cât n-au reușit guvernările precedente. Ce poate pierde țara dacă vin alții la guvernare, ce poate obține RM dacă păstrăm stabilitatea politică. Nu cu bocete se guvernează și se fac succese în țară, ci cu disciplină și acțiuni. Or, tocmai asta îi lipsește opoziției din RM. Iată de ce PDM își va continua mandatul de guvernare și după alegeri. Anii mai buni deja vin – în 2019 și în anii următori”, a declarat Vlad Plahotniuc.


Cu discursuri au ieșit și președintele Parlamentului, Andrian Candu, dar și premierul Pavel Filip.

„Care este echipa cea mai bună, echipa care merită în următorii patru ani de zile să guverneze această țară? Bineînțeles este echipa PDM, deoarece este echipa care știe să se mobilizeze foarte bine, știe în perioade dificile pentru țară să ia decizii dificile. Este echipa faptelor și a realizărilor. Concurenții noștri electorali cu siguranță vor umple țara cu bannere, broșuri, promisiuni la televiziuni și cu speranțe deșarte. Iar echipa PDM nu trebuie să facă altceva decât să vorbească și să spună adevărul. Cea mai bună echipă care intră azi în luptă”, a spus Andrian Candu.


„Intrăm în această campanie cu sentimentul că ne-am făcut datoria față de oameni, cerându-le în continuare încredere pentru a duce țara înainte, pe calea dezvoltării. Nu am făcut minuni, dar cred că am știut să administrăm bine banul public și am putut să-l investim în modernizarea țării. Am pus fundamentul bunăstării țării, care în următoarea perioadă urmează să crească. Spre deosebire de competitorii din campanie, știm ce exact avem de făcut. Alegeți progresul țării, dar nu haosul, susțineți PDM și votați PDM”, a declarat Pavel Filip.