Cea mai stilată Primă Doamnă a Republicii Moldova și cele mai memorabile apariții (FOTO)

Cea mai stilată Primă Doamnă a Republicii Moldova și cele mai memorabile apariții (FOTO)

Primele Doamne, de regulă, mențin relații diplomatice cu soțiile și cu familiile altor președinți. De asemenea, ele își însoțesc soții în timpul vizitelor oficiale sau alte manifestări. Deseori organizează diferite programe sociale și de dezvoltare. Deci, ele ar trebui să fie în vizorul camerelor de luat vederi ori de câte ori se desfășoară un eveniment important în țară. Încă de pe timpuri, Primele Doamne dictau tendințele în modă, fiind adevărate icoane ale stilului.Cât de stilate sunt (sau au fost) Primele Doamne ale Republicii Moldova și cât de bine cunosc tendințele modei sau le dictează, desprindem în următoarea analiză.

Prima Doamnă - soția șefului statului

Pentru prima data termenul „First Lady” a fost folosit pentru a desemna soția președintelui SUA, ca mai apoi să fie preluat și de restul țărilor.

Publicitate

De la independență, Republica Moldova a cunoscut șapte Prime Doamne.

Georgeta Snegur – a fost prima, în perioada 3 septembrie 1990 – 15 ianuarie 1997, fiind soția primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Despre activitatea ei în calitate de Primă Doamnă nu se cunosc prea multe și nici nu apare în multe poze. O putem vedea purtând un sacou roșu asortat cu oja de aceeași culoare, o pereche de ochelari de vedere și cu o frizură scurtă. La capitolul machiaj, Georgeta Snegur s-a rezumat de cele mai multe ori doar la rujul abia vizibil.

...

Antonina Lucinschi a deținut calitatea de Primă Doamnă a RM în perioada 15 ianuarie 1997 – 4 aprilie 2001. Blondă, cu părul scurt, purta o pereche de ochelari de vedere. Din poze putem deduce o preferință a culorii albe, aceasta fiind și culoarea costumului purtat de ea la o întâlnire oficială cu președintele Vladimir Putin.

...

...

Taisia Voronin a fost cea de-a treia Primă Doamnă a RM. A deținut acest titlu opt ani de zile, în perioada 7 aprilie 2001 – 11 septembrie 2009. Din cele mai frecvente poze o vedem ca fiind adeptă a culorii negre în vestimentație, pe care o asortează de obicei cu nuanțe de roșu. De-a lungul timpului a rămas fidelă aceluiași tip de aranjare a părului.

...

Dina Ghimpu a deținut funcția de Primă Doamnă în perioada 11 septembrie 2009 – 28 decembrie 2010. De-a lungul timpului Dina Ghimpu și-a schimbat culoarea părului, de la roșcat spre blond. La fel, a schimbat dimensiunile ochelarilor de vedere. Din poze putem determina că ea preferă culorile deschise, în special nuanțe de verde. Machiajul de zi îi creează o imagine elegantă.

...

Victoria Lupu, de asemenea, a fost soție de președinte interimar al RM, în perioada 30 decembrie 2010 – 23 martie 2012. În public, Victoria Lupu apare de cele mai multe ori în preajma campaniilor electorale sau în ziua alegerilor. Din imagini observăm ca este adeptă a culorilor închise ale părului, cu unele nuanțe de roșu. Apare deseori purtând rochii clasice, de culori alb-negru sau gri. Optează pentru un machiaj modest și pentru părul lăsat pe spate.

...

...

În cadrul vizitei președintelui turc Recep Tayyip Erdogan în țara noastră, Prima Doamna a schimbat două ținute.

...

...

A ales o nuanță de roz pal pentru întâlnirea cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

...

La fel, Galina Dodon apare alături de Melanie Trump Brigitte Macron la un eveniment de la Paris.

...

...

...

...

...

...

...

...

„Iată de ce cred că Margareta Timofti este demnă de a fi numită Cea mai stilată Primă Doamnă a Republicii Moldova”, a declarat pentru AGORA Mariana Cojuhari.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal