Conform articolului de pe New York Times, toate cele trei servicii de mesagerie vor fi construite pe o nouă tehnologie de mesagerie. Aceasta va permite fiecărei aplicaţii în parte să trimită mesaje către celelalte două, utilizatorii putând rămâne în aplicaţia lor preferată în timp ce trimit mesaje, fotografii sau clipuri video către cunoscuţi. Zuckerberg consideră că această mişcare va permite astfel simplificarea modului de utilizare al aplicaţiilor de mesagerie.

Desigur, acest proces nu va fi simplu şi nici nu va fi implementat foarte curând. Munca pentru dezvoltarea platformei de comunicare unificată va fi gata abia la sfârşitul anului 2019 sau începutul anului 2020, în timp ce funcţionalitatea va trebui adaptată pentru fiecare în parte. Facebook a oferit chiar şi câteva declaraţii oficiale în care spune că doreşte să ofere servicii de mesagerie rapide, simple, pe care să te poţi baza, dar care să fie şi private. De aceea, toate cele trei servicii vor beneficia de criptare.

Această mişcare confirmă de asemenea şi motivele pentru care fondatorii Instagram şi WhatsApp au preferat să plece în ultimii câţiva ani. Facebook a promis la momentul achiziţiei acestor servicii independenţă completă, însă această perioadă de „lună de miere” pare să se termine. În urma scandalurilor din ultimii ani legate de securitatea datelor, Mark Zuckerberg a schimbat modul în care serviciile sale sunt organizate, acesta fiind concentrat pe o mai strânsă legătură între acestea.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!