Fotografiile cu Cimpoi la lansarea lui Pleșca au fost postate pe Facebook de către democrat. „M-au bucurat și m-au încurajat enorm, mesajele de susținere ale colegelor mele Silvia Radu și Cristina Lesnic pentru care Ciocana înseamnă „acasă”, dar și cel al academicianului și mentorului meu Mihai Cimpoi”, a scris Pleșca pe Facebook.

Peste două zile, Cimpoi a venit și la lansarea lui Călin Vieru, pe Aleea Clasicilor.

„Am impresia că deja ne adresăm celor care trebuie să vină la urne. Așa cum a reieșit din programul expus tranșant de dl Călin Vieru, e o continuare a spiritului tradiției familiei Vieru. Călin Vieru va continua să apere valorile noastre spirituale și morale, să ne spună cine suntem, de unde venim, și unde să mergem. În program totul e fixat cu exactitate și fără dubii. Eu și grupul de scriitori care sunt aici am simpatizat și am fost cu partidele care au un program clar național, neduplicitar. Vom fi în același spirit cu cei care au un bun program național. E un om al cetățenii, implicat în problemele care ne frământă și sperăm că ajungând în înaltul for va lupta pentru cei care sunt la limita existenței”, a vorbit Cimpoi la lansare.

Potrivit lui Cimpoi, Vieru „poate alunga această ceață care s-a așezat peste ființele noastre, nenorociri nu doar naturale, ci și sociale și guvernamentale”. „Sperăm că va aduce lumină în sufletele, cugetele și aspirațiile noastre”, a punctat Cimpoi.

Pe final, el a glumit că „ani de zile” nu e „căutat de nimeni”. „Iată acum mă mai caute lumea”, a râs Cimpoi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!