„Acum am primit informația că astă noapte, aproximativ la ora 2:57 prin intermediul 112 a parvenit un apel telefonic prin care s-a informat că arde un automobil pe strada Mihai Eminescu din Bălți. La fața locului au fost identificate elemente de incendiere, cum ar fi microurme de benzină, cutii de chibrite, dar și o piesă din masă plastică. Proprietar al acestui automobil este feciorul unui concurent electoral de pe circumscripția Bălți”, a declarat șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari. 

Partidul Democrat a confirmat că este vorba de fiuluilui Serghei Iordan - Maxim Iordan.

„PDM condamnă toate agresiunile de campanie care au avut loc în ultimele zile, precum incendierea altor autovehicule, vandalizarea panourilor electorale, agresarea fizică şi verbală a unor candidaţi sau activişti electorali. Orice acte de agresiune în contextul campaniei electorale sunt total reprobabile şi trebuie cercetate rapid de către organele de poliţie, iar cei vinovaţi trebuie aflaţi şi traşi la răspundere”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Maxim Iordan a postat și un filmuleț în care confirmă că mașina sa a fost incendiată, punând acest lucru pe seama campaniei electorale.  Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!