„Vom construi justiția în care investitorii străini și cei locali să aibă încredere și să vrea să-și investească banii pentru a crea locuri de muncă în Republica Moldova.  Vom curăța organele de justiție de oameni corupți și vulnerabili, vom pune în aplicare un mecanism transparent de numire, promovare și transfer a judecătorilor și procurorilor conform unor criterii obiective, bazate pe merit”, a declarant unul dintre liderii formațiunii, Maia Sandu.

De asemenea, blocul ACUM își propune să reformeze Consiliul Superior al Magistraturii, astfel încât acesta să devină un adevărat garant al corectitudinii sistemului judecătoresc.

„Vom crea un DNA și o curte specializată Anticorupție care să se ocupe de corupția mare. Vom reforma Curtea Supremă de Justiție, pentru ca aceasta să devină un real îndrumar al aplicării uniforme a legilor în toate judecătoriile. Vom transforma Agenția Națională de Integritate într-un instrument veritabil de identificare a demnitarilor și funcționarilor care au adunat averi în mod ilicit și vom crea mecanismul de confiscare a acestora”, a adăugat Sandu.

Printre acțiunile pe care le preconizează blocul ACUM se mai numără publicarea raportului Kroll 2 și întreprinderea acțiunilor necesare pentru elucidarea cât mai grabnică a furtului bancar pentru identificarea, pedepsirea tuturor celor implicați în această schema și recuperarea banilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!