În aceste condiții, Inspectoratul Național de Patrulare a avertizat șoferii să fie atenți la drum, mai ales că, din cauza temperaturilor scăzute și a carosabilului umed, se poate forma polei.

Prin urmare, INP recomandă următoarele:

- când vă deplasaţi în coloană, evitaţi manevra depăşirii fără o asigurare temeinică; 
- folosiți luminile de întâlnire și pe cele de ceață;
- adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum; 
- folosiţi corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi pentru a putea fi văzuţi în trafic; 
- păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
- nu uitați că cuplarea centurii de siguranţă, regulă obligatorie atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

„Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare”, mai avertizează INP.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!