„De când am fost ales în funcția de președinte, nu am utilizat dreptul să închiriez din contul statului avioane charter. Mereu mă deplasez cu rutele obișnuite. Ieri, când trebuia să revin acasă, mai multe rute au fost suspendate. Conducerea Rusiei a auzit despre asta și a hotărât să ofere delegației noastre posibilitatea să revenim cu un avion pus la dispoziție de Federația Rusă. E un gest frumos. Un an în urmă un asemenea gest a venit din partea dlui Lukașenko”, a spus șeful statului.

Igor Dodon a mai menționat că, astfel, am mai economisit niște bani din bugetul de stat. „Biletul e în jur de 2.000 de lei. În delegație am fost 12 persoane. Noi nu am achitat nimic. Este o apreciere a relațiilor bune. O apreciere a conducerii Federației Ruse. Acesta nu e avionul lui Putin. Cu avionul lui Putin am revenit o dată, când a fost Summitul CSI mi se pare”, a adăugat președintele.

Șeful statutul a mai spus că piloții ruși i-au propus să revină la Moscova, din cauza ceții. „Am rugat pe cei din pază să cumpere ceva, șampanie, produse moldovenești, pentru cei care au avut curajul să aterizeze, pentru aviatori care au riscat. Spuneau să ne întoarcem. Acum nu aterizează nimeni la Chișinău”, a zis acesta.

Igor Dodon a menționat că, pentru ziua de mâine, are plănuite mai multe evenimente de la care nu poate lipsi. Cât ține de discuțiile purtate la Moscova, președintele a spus că ar fi remediat problema produselor moldovenești care urmează a fi exportate fără taxe vamale și că acestea vor fi acceptate în Rusia chiar dacă vor tranzita teritoriul Ucrainei. Nu se știe însă pentru cât timp va fi posibil acest lucru.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!