Aceste rezultate arată o schimbare semnificativă faţă de situaţia de acum un an, când doar 28% dintre cei intervievaţi au fost de părere că Rusia merge într-o direcţie greşită şi 55% au afirmat că sunt de acord cu direcţia în care merge ţara, scrie Agerpres.

Rezultatele nu sunt totuşi un risc imediat pentru preşedintele Vladimir Putin, care domină de 19 ani politica rusă şi a cărui cotă de aprobare se menţine peste 60%. Totuşi, notează Reuters, ele ridică semne de întrebare în ce priveşte felul în care Kremlinul ar putea contracara scăderea popularităţii preşedintelui constatată atât de sondaje de opinie de stat, cât şi independente, după realegerea sa la cârma Rusiei, anul trecut.

Luna trecută, un institut de sondare public a anunţat că încrederea ruşilor în Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani, pe fondul diminuării veniturilor populaţiei şi al măsurilor lipsite de popularitate luate de Guvern, vizând creşterea vârstei de pensionare şi a TVA-ului. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!