„Pauză în procesul Terguță versus Plahotniuc. Instanța a cerut examinarea listelor de subscripție a concurentului Vlad Plahotniuc. Reprezentantul CECE a plecat la Nisporeni”, a scris Ion Terguță pe pagina sa de Facebook.

Ion Terguță a contestat la Judecătoria Ungheni, Hotărârea Consiliului electoral de înregistrare în calitate de candidat a lui Vladimir Plahotniuc întrucât „este inadmisibil ca multiplele încălcări admise la colectarea semnăturilor de către Vladimir Plahotniuc să fie trecute cu vederea și acestuia să-i fie validate 1000 de semnături din 1000 depuse”, spune acesta.

Terguță invocă încălcarea a trei articole din codul electoral:

- încălcarea art.47 alin.(4) al Codului electoral prin faptul completării listelor de subscripție nu de către susținători PERSONAL așa cum spune legea și cum aceasta s-a aplicat în raport cu alți candidați, ci de către operatori.

- încălcarea art.47 alin.(3) al Codului electoral prin aceea că listele de subscripție au fost completate fără a ține cont de PRIMĂRIILE ÎN CARE LOCUIESC cei ce au semnat în susținerea lui Vladimir Plahotniuc.

- încălcarea art.47 alin.(6) al Codului electoral prin faptul că semnăturile nu au fost colectate în prezența membrilor grupului de inițiativă, ci în lipsa acestora.

Amintim că Ion Terguță a contestat înregistrarea lui Plahotniuc la la CEC și a cerut scoaterea acestuia din cursa electorală. CEC a respins sesizarea motivând că a fost depusă prea târziu. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!