În decursul a trei ani, au fost depășite toate etapele ultramaratonului. Participanții au colectat toate insignele cu stemele raioanelor Republicii Moldova, iar Rubiconul a fost cucerit.

Organizatorii notează că ștafeta Rubicon 2019 a fost cea mai îndelungată din întreaga serie: în 2017, participanții au alergat 463 km prin raioanele de est ale țării, inclusiv Transnistria. Cursa prin raioanele centrale ale Moldovei, desfășurată în 2018, a avut o distanță de 502 km. Anul acesta, participanții au depășit 540,3 km.

În acest an, traseul ștafetei a trecut prin raioanele Briceni, Edineț, Rîșcani, Glodeni, Fălești, Ungheni, Nisporeni, Hâncești, Leova, Cantemir, Cahul, dar și UTA Găgăuzia.


În viitorul apropiat, organizatorii ultramaratonului „Rubicon” vor rezuma rezultatele cursei pentru fiecare an și vor anunța câștigătorii – participanții care au reușit să colecteze cele mai multe insigne cu stemele raioanelor din Moldova.

Conform informațiile preliminare, învingători printre bărbați au devenit:

1. Vitali Clopot 259,9 km (21 etape)

2. Artiom Reshetnicov 238,1 km (18 etape)

3. Fiodor Evstigneev 214,5 km  (17 etape)


Printre femei, cele mai bune au fost:

1. Alexandra Brinzari 181  km (15 etape)

2. Tatiana Golodenco 158,6 km (13 etape)

3. Victoria Trofimova 157,4 km (13 etape)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!