„Am solicitat Consiliului Electoral de Circumscripţie nr. 18 Orhei constatarea încălcării de către concurentul electoral, Ilan Șor, a legislaţiei electorale, prin comiterea fraudelor electorale de corupere a alegătorilor, utilizarea resurselor administrative, a mijloacelor financiare ilicite şi nedeclarate, precum și anularea înregistrării lui Ilan Şor, condamnat de instanţa de fond la șapte ani și jumătate de închisoare în dosarul fraudei bancare”, a scris Munteanu pe Facebook.

Drept dovadă, Munteanu a atașat un video din care se vede un grup de oameni în fața Primăriei Orhei. Persoanele au sacoșe cu simbolurile Partidului „Șor”.

Amintim că în ultimul său raport de monitorizare, Promo-LEX a identificat 13 cazuri care pot fi catalogate ca oferirea cadourilor cu tentă electorală. În opt sunt vizați socialiștii, în trei – Partidul Șor, iar câte un caz a fost atribuit democraților și liberalilor.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!