În total, au fost depistate 11 mii de țigarete în cantități comerciale, care au fost tăinuite de la controlul vamal. În ambele cazuri, țigaretele au fost descoperite în timpul scanării bagajelor de cală, prezența acestora fiind semnalată și de către câinele specializat al Vămii.

Primul lot, de 8.400 de țigarete, de diverse mărci, îi aparținea unui pasager al cursei Chișinău-Londra, iar celelalte 2.600 de bucăți au fost găsite în valiza unui călător care pleca spre Varșovia.

Loturile au fost confiscate, iar bărbații s-au ales cu amenzi de câte 3.250 de lei, a precizat Serviciul Vamal într-un comunicat.

De la începutul anului, au fost consemnate 21 de cazuri de depistare a produselor din tutun nedeclarate, fiind reținute în total aproape 130 de mii de țigarete.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!