Dacă n-o să spargem gheața, să dăm jos hotarul de la Prut, să dăm jos acest regim criminal al lui Plahotniuc, Dodon și Șor, o să ne conducă toți Țuții lor”, a adăugat Chirtoacă. De altfel, întreg programul electoral al formațiunii conduse de acesta este bazat pe ideea Unirii Republicii Moldova cu România.

În același timp, liderul PL l-a criticat și pe copreședintele blocului „ACUM”, Andrei Năstase, despre care a spus că trebuie să se retragă din blocul electoral, întrucât îl denigrează. Chirtoacă a făcut referire la acuzația de însușire a 7 milioane de euro, câștigate la CEDO din contul bugetului de stat al R. Moldova. „Dacă are 7 milioane furate, n-are dreptul să candideze. De asta pe circumscripția nr. 33 merită să fie susținut domnul Volosatîi (n. r. - Boris Volosatîi, directorul liceului Gheorghe Asachi)”, i-a îndemnat el pe locuitorii suburbiilor Chișinăului din circumscripția nr. 33.


Totodată, Chirtoacă a acuzat reprezentanții „ACUM” că au mințit atunci când au spus că liberalii au întârziat la negocierile privind alăturarea PL la blocul „ACUM”.

Întrebat dacă era să-l atace pe Andrei Năstase dacă PL, PAS și PPDA reușeau să colaboreze în vederea alegerilor parlamentare, Dorin Chirtoacă a răspuns că a aflat aceste informații după ce negocierile cu blocul „ACUM” au eșuat. Mai mult, liberalul afirmă că urma să iasă din blocul „ACUM” după aflarea informațiilor referitor la cele 7 milioane de euro. „Nu-l atac, dar spun adevărul. Aș fi spus același adevăr și plecam din blocul „ACUM”. Eu am aflat despre asta pe 17 ianuarie”, a spus fostul primar al Capitalei.

Amintim că Dorin Chirtoacă candidează pe circumscripția nr. 32, care include suburbiile din nordul municipiului Chișinău, inclusiv Colonița, satul său de baștină. În același timp, Andrei Năstase (ACUM) și Constantin Țuțu (PDM) sunt adversari pe circumscripția nr. 33, care include suburbiile din sudul mun. Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!