Reprezentanții blocului ACUM au spus că, dacă ajung să conducă țara, se vor concentra pe îndeplinirea angajamentelor asumate în Acordul de Asociere cu UE, astfel încât toate condițiile să fie îndeplinite până în 2023. „Vom asigura instituții democratice și o economie de piață funcțională. Vom face acest lucru prin asigurarea stabilității economice și a responsabilității fiscale, prin construirea unui sector bancar sigur, prin creșterea competitivității, prin asigurarea concurenței oneste, eliminarea monopolurilor. Ne obligăm să restabilim relațiile cu UE și ne asumăm să obținem asistența financiară suspendată în trei luni”, a declarat președintele PAS, Maia Sandu.

Iar președintele PPDA, Andrei Năstase, a spus că relațiile cu Uniunea Europeană sunt înghețate din cauza actualei guvernări. „UE a nimerit în capcana închipuiților pro-europeni de pe str. Bulgară. Regimul hibrid nu a putut să se valideze drept partener onest și serios în relația cu UE. Integrarea europeană nu este o noțiune abstractă. A ne integra în Europa înseamnă a prelua cu seriozitate modelele de funcționare a societății democratice. A ne integra în Europa înseamnă a trăi bine aici, acasă. Înseamnă revenirea acasă a familiilor noastre despărțite de sărăcie, corupție”, a adăugat Năstase.

Amintim că, în total, în circumscripția națională au fost înregistrați 15 concurenți. Iată care sunt aceștia, în ordinea în care vor apărea în buletinul de vot: PDM, Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, PCRM, PSRM, PP Șor, PP Mișcarea Populară Antimafie, PP Partidul Nostru, PNL, PP Voința Poporului, Partidul Regiunilor, PP Democrația Acasă, PP Mișcarea Profesioniștilor Speranța-Nadejda, PP Patria, PP Verde Ecologist, PL.