Așezat la masa din sala de conferințe, Artur Croitor a demonstrat că știe limba engleză. Ulterior, a menționat că vorbește moldoveneasca, nu româna. Totuși, a preferat să se adreseze alegătorilor în rusă.

Candidatul a spus că are planuri mari, care nu se limitează doar la funcția de deputat în Parlament. Deși urma să-și prezinte programul electoral, acesta a spus că nu o va face. Și asta pentru că ideile sale ar putea să fie furate de concurenții săi. „Atunci când am participat la alegerile prezidențiale, multe idei din programul meu electoral au fost furate de concurenții mei. Când am zis că Moldova este un pod dintre Est și Vest, peste trei zile Igor Dodon numai asta și spunea. Sloganul meu a fost „consolidarea societății, dezvoltarea economică”. Peste trei zile, toate banerele Silviei Radu aveau acest mesaj – „consolidarea societății contează, dezvoltarea economică contează”, a explicat acesta.

Prin urmare, Artur Croitor și-a prezentat principalele trei direcții de lucru – „lustrație, confiscare, constituție”. Altfel spus, vrea să lustruiască terenul pentru construcția unei noi guvernări, să confiște averile celor implicați în scheme de corupție, dar și să rescrie Legea Supremă. „Se spune că Constituția RM a fost scrisă după Constituția României. Iese că e un second hand. Iar Constituția României a fost scrisă după cea a Franței. Adică e un dublu second hand. De asta trebuie, în mod obligatoriu, să schimbăm Constituția”, a spus el.

Andrei Croitor s-a remarcat în campania pentru alegerile prezidențiale pentru spotul lansat, în care se menționa că suntem atacați de gândaci. Filmulețul a devenit viral, mai ales în limba rusă:

În circumscripția nr. 24 mai candidează Alexandr Bannicov (PDM), Vasile Bolea (PSRM), Serghei Burgudji (PP Șor) și Grigore Colun (blocul ACUM).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!