„Până pe data de 4 a fost depus un singur dosar, complet, legal, e vorba de domnul Marian Lupu. Admitem dosarul, mâine va avea loc proba interviului”, a comunicat președintele comisiei, Ștefan Creangă.

Amintim că fostul lider PD, Marian Lupu, nu a fost inclus pe niciuna dintre cele două liste PDM. O perioadă s-a vehiculat că el ar trebui să fie noul șef al Academiei de Științe, iar apoi - că ar fi noul ambasador la Paris

Despre posibilitatea accederii sale în funcția de președinte al Curții de Conturi a pomenit prima dată Vladimir Voronin. Remarca a fost făcută la o emisiune TV: „Lui îi plac discuțiile, odihna... El a avut vreodată sare pe șira spinării de la lucru? Nu cred. Încă e bine dacă l-or vota la Curtea de Conturi”, spunea atunci Voronin.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!