Totuși, Hammarberg a menționat și unele îmbunătățiri în acest sens. Potrivit lui, în pușcării, identificarea și tratamentul tuberculozei și a HIV-ului se realizează în condiții mai bune.

La capitolul progrese, expertul ONU, a punctat și recunoașterea dimplomelor și funcționarea școlilor cu predare în limba română în stânga Nistrului.

În altă ordine de idei, raportul a arătat că inegalitatea este fenomen omniprezent atât în viața socială, cât și în cea economică și politică, iar subiectul acestuia sunt în majoritatea cazurilor femeile. Și violența domestică este des întâlnită, chiar dacă raportul arată unele îmbunătățiri în acest sens.

Aspecte care, potrivit expertului ONU, rămâne nesoluționate sunt modul în care sunt percepute minoritățile naționale în societate. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!