„Joi, pe 7 februarie, la ora 11:00 va avea loc prima și ultima ședință, pentru că suntem în campanie electorală și e bine să nu oferim această platformă pentru dezbateri electorale. Ședința va dura 2-3 ore, va fi cu câteva numiri în funcții, proiecte sociale și cam atât”, a anunțat Candu. El a subliniat că toți deputații aflați în teritoriu au fost chemați înapoi la Chișinău pentru a participa la ultima întrunire a actualului legislativ.

Anterior, Candu spunea că și-ar dori o singură ședință plenară, pentru a nu permite deputaților să facă agitație electorală de la tribuna Parlamentului.

Precizăm că Legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.Noii deputați vor fi aleși de moldoveni pe 24 februarie. Ulterior, aceștia trebuie să aleagă noul Guvern. Dacă acest lucru nu se va reuși, R. Moldova va intra în alegeri anticipate.

Citește și: Candu nu exclude un guvern minoritar sau chiar alegeri anticipate în vară