După interviu, democratul se pare că a încercat să evite presa. A ieșit pe o altă ușă, deși văzuse că jurnaliștii îl așteptau. La insistențele presei, Marian Lupu a spus, totuși, de ce și-a depus dosarul în concurs.  

„Odată la 7-8 ani de zile, știința psihologică spune că, ca omul să nu dea rădăcini pe care nu le va mai putea scoate, să-și schimbe genul de activitate, fiindcă totuși 14 ani în Parlament este o perioadă arhisuficientă. Nu sunt adeptul ideii că cel care a venit în politică trebuie să plece odată cu propria moarte fizică”, a declarat acesta.

I-a surâs ideea de a fi președinte la Curtea de Conturi, fiindcă acolo ar putea fi independent, a spus el. „Este o poziție care vine cu maximă independență, nu ai șefi administrativi, Curtea singură își decide planul de activitate”, a explicat democratul.

A menționat că nu se va implica în niciun fel în campania electorală și că decizia de a nu candida la alegeri ar fi luat-o încă în vara anului trecut. Cât ține de numirile democraților în diverse funcții înainte de parlamentare, Marian Lupu a spus că toți sunt profesioniști. „Este probabil o coincidență faptul că mai multe poziții la nivel de conducere în mai multe organizații au devenit vacante exact în această perioadă de timp. Atunci când este vorba de funcții vacante, ele trebuie să fie suplinite”, a explicat acesta.

Vezi și: Candu nu vede nimic greșit în numirile politice ale PD-ului, iar lui Lupu nu știe dacă i se pregătește vreo funcție

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!