Prima întrebare i-a fost adresate lui Lupu de către liberalul Valerian Bejan. „Stimate coleg Lupu, spuneți vă rog, cum considerați dvs, împuternicirile Curții de Conturi sunt suficiente acum ca lucrul acestei instituții să fie eficient?”, a întrebat deputatul PL.

„Ca să fiu succint și concret: voi avea nevoie de o lună-două, nu voi face concluzii pripite pe impresii, vreau să fac o analiză și voi veni cu propuneri foarte concrete cu schimbări dacă ele sunt necesare. Niciodată nu mi-au plăcut schimbări de dragul schimbărilor. Mă voi strădui să-mi depun experiența și cunoștințele ca rolul acestei instituții să fie din ce în ce mai important”, a răspuns Lupu.

„Nu ați spus nimic cum veți reacționa la indicații”, a fost remarca lui Voronin.

„Legea Curții arată că ea nu ține cont de nicio indicație. Unica indicație e doar hotărârea Parlamentului”, a spus Lupu.

Amintim că ieri Lupu a susținut interviul pentru această funcție, fiind unicul candidat care și-a depus dosarul.

I-a surâs ideea de a fi președinte la Curtea de Conturi, fiindcă acolo ar putea fi independent, a spus el. „Este o poziție care vine cu maximă independență, nu ai șefi administrativi, Curtea singură își decide planul de activitate”, a explicat democratul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!