În ordine ierarhică, avizul trebuia rostit de președintele comisiei, loc vacant acum în lipsa Raisei Apolschi, numită magistrată la CC.

În lipsa ei, avizul trebuia citit de cineva dintre cei doi vicepreședinți: Anatolie Zagorodnîi, numirea căruia tocmai se discuta, sau Tudor Deliu. La tribună însă a ieșit Sergiu Sîrbu, cauzând nemulțumirea lui Deliu.

Deliu: „Dl Sîrbu, spuneți vă rog, eu am fost demis din funcția de vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități?”

Sîrbu: „Dl Deliu, încă nu. Eu am fost delegat de vicepreședintele comisiei să citesc acest raport. Probabil în dvs. nu are încrederea cuvenită, dar sperăm că la următoarea ședință veți fi delegat și dvs”.

Candu: „Un picuț mai încetuț, dl Sîrbu”. 

Deliu: „N-am să încerc să-ți dau replică, dl. Sîrbu, se vede că te-ai buimăcit plimându-te cu motoblocul și nu știi ce faci acum de la această tribună. Regulamentul expres prevede că în lipsa președintelui, funcțiile le îndeplinește unul dintre vicepreședinți. Eu nu am dorit să prezint, dar nici măcar nu m-a întrebat nimeni. Eu sunt vicepreședinte al comisiei juridice, nu umblu cu motoblocul”.

Vedeți întreaga ceartă în video de mai sus.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!