„Coreea de Nord, sub conducerea lui Kim Jong Un, va deveni o mare putere economică. Poate asta îi surprinde pe unii, dar nu mă va surprinde pe mine, pentru că l-am cunoscut și am înțeles cât de capabil este. Coreea de Nord va deveni un tip diferit de Rachetă – una economică!” a scris Trump pe Twitter.

Mesajul vine la scurt timp după ce Donald Trump a anunțat data și locația oficială a celei de-a doua întâlniri cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un. Potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de președintele american, summitul va avea loc în zilele de 27 și 28 februarie în capitala Vietnamului, Hanoi. 

Liderul de la Casa Albă a subliniat și în trecut avantajele economice pe care le-ar putea avea Coreea de Nord dacă Washingtonul și Phenianul vor  ajunge la o înțelegere privind denuclearizarea, care ar include probabil ridicarea unor sancțiuni severe din partea statelor lumii. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!