Compania venezueleană şi-a anunţat clienţii, în urmă cu câteva săptămâni, legat de noile instrucţiuni bancare şi a început mutarea conturilor. Decizia a fost luată în mijlocul tensiunilor cu anumiţi parteneri care şi-au retras personalul de la Caracas începând cu luna ianuarie, când au fost impuse sancţiuni de către SUA.

Sancţiunile au impus companiilor petroliere americane care activau în Venezuela, inclusiv Chevron şi Halliburton Co, Baker Hughes al General Electric Co şi Schlumberger NV, un termen limită pentru a-şi întrerupe toate operaţiunile în ţara sud-americană.

Uniunea Europeană şi-a încurajat membrii să recunoască guvernul temporar condus de Guaido până ce vor avea loc alegeri. Europa a mai spus că poate impune sancţiuni prin care să îi interzică lui Maduro să aibă acces la veniturile din petrol.

Maduro a controlat colapsul economic din ţara membră OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol), care a dus la exodul a aproximativ 3 milioane de venezueleni.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!