Termenul contractului dintre stat și investitor ar urma să nu depășească 25 de ani, iar investițiile efectuate pentru crearea Sistemului Automatizat de Supraveghere a Siguranței Publice și Rutiere în Republica Moldova vor fi asigurate de partenerul privat.

Tot firmei private îi va reveni 50% din suma totală a acumulărilor obținute în rezultatul amenzilor aplicate după supravegherea video.

„În calitate de participanți la concurs pot fi persoanele fizice și juridice de drept privat, rezidente ale Republicii Moldova și/sau ale unui stat cu care Republica Moldova are semnate Acorduri de colaborare comercială economică și/sau privind promovarea și protejarea investițiilor. Participanții pot acționa nemijlocit sau prin reprezentanți, mandatați în ordinea stabilită”, se arată în actul de la Guvern.

Potrivit statului, studiul de fezabilitate arată că pentru a implementa parteneriatul ar fi nevoie circa 21 milioane de euro, iar perioada optimă de recuperabilitate a investiției - 25 ani.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!