„Odată cu intrarea în vigoare a Legii insolvabilității și a Legii cu privire la administratorii autorizați, a fost liberalizată profesia de administrator în procedurile de insolvabilitate. Conform acestei legi, administratorului i s-a conferit un statut special, care poate fi obținut prin autorizație, iar pentru acesta legea a impus criterii înalte de accedere în profesia respectivă” , a declarat Ministrul Justiției. Legea definește administratorul  autorizat  "orice persoană fizică învestită potrivit legii cu atribuţii de supraveghere şi/sau de administrare a persoanelor juridice de drept privat sau a întreprinzătorilor individuali aflaţi în proces de insolvabilitate sau de dizolvare".

Victoria Iftodi a precizat că proiectul nu implică cheltuieli suplimentare din partea statului.

Pe 17 februarie 2015 a avut loc primul Congres al Uniunii Administratorilor Autorizați din Moldova. Potrivit UAMM, în Moldova activează în prezent 169 de astfel de profesioniști.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!