Odată cu semnarea documentului, Biroul Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat va implementa două proiecte din cadrul Programului. Acestea vor contribui la  combaterea sărăciei și consolidarea capacităților diasporei de a se implica activ în dezvoltarea socială și economică a țării.

Totodată, potrivit autorilor, implementarea Programului va contribui la realizarea strategiei naționale „Diaspora-2025” și a Planului de acțiuni pentru anii 2019-2021. În același timp, Programul va permite eliminarea lacunelor existente în domeniul migrației forței de muncă, oferind bărbaților și femeilor mai multe oportunități pentru migrația legală și temporară în scop de muncă.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va beneficia de sprijin pentru îmbunătățirea serviciilor de reintegrare prin angajare în câmpul muncii a migranților reveniți acasă.

Totodată, prin intermediul Programului vor fi implementate proiecte de inovare și instruire, dar și de diseminare a celor mai bune practici la nivel național și raional.Pentre realizarea celei de-a doua faze a Programului, Guvernul Elveției va oferi țării noastre aproximativ 6 milioane de euro. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!