Date la vedere de la BCR Chișinău! Instituția e în topul celor mai performante bănci din Republica Moldova

Date la vedere de la BCR Chișinău! Instituția e în topul celor mai performante bănci din Republica Moldova

BCR Chișinău, subsidiară a BCR S.A. (România) și membră al grupului Erste (Austria), continuă procesul de eficientizare și perfecționare a proceselor interne ale băncii, scopul final al căruia este oferirea serviciilor bancare de nivel Premium pentru clienții din Republica Moldova.

Cu un rezultat operațional de 19.907 milioane MDL, și evoluții pozitive pe toate liniile de business, BCR Chișinău a realizat un profit net de 14.695 milioane MDL pe parcursul anului 2018.

Total activele băncii s-au majorat cu peste 20% (a doua cea mai mare creștere pe sistem). Acest rezultat a fost posibil grație Încrederii clienților față de bancă, BCR Chișinău dublându-și portofoliul de depozitele la termen atrase de la persoanele fizice (+116%). Cel mai solicitat fiind depozitul PREMIUM BCR.

Publicitate

Totodată, banca a reușit să reducă considerabil ponderea creditelor neperformante în totalul portofoliul de credite de la 19.1% în 2017 la 9% la finele 2018, sub nivelul mediei pieței de 12.5%. Grad de acoperire a expunerilor neperformante cu provizioane este la un nivel foarte confortabil de 74%. Eforturile susținute a Băncii de îmbunătățire a calității activelor a rezultat în scăderea portofoliul de credite neperformante cu aproximativ 60 milioane lei în anul 2018, datorită cerințelor stricte aplicate în cadrul Grupului BCR/Erste.

Capitalizarea băncii rămâne deosebit de puternică pentru a susține creșterea afacerii. Raportul de solvabilitate al BCR Chișinău era în decembrie 2018 de 48.3% cel mai înalt nivel din sistemul bancar, în timp ce capitalul de Rang 1 + 2 cumula o valoare solidă de 397.6 milioane lei.

„Fiind orientată spre necesitățile clientului, în 2018 a fost accelerat procesul de digitalizare și simplificare a operațiunilor și au fost extinse funcționalitățile aplicației online banking, astfel reducând timpul clientului petrecut la ghișeu. Angajamentul nostru este de a fi o bancă sigură aleasă de clienți pentru calitate, iar la nivel de grup vedem ca colegii noștri din ERSTE grup se plasează în top 10 cele mai sigure bănci din Europa Centrala și de Est”, ne comunică cei de la BCR Moldova.

BCR Chișinău va menține strategia de creștere prudențiala în 2019, cel mai important obiectiv fiind majorarea bazei de clienți prin oferirea serviciilor de calitate și a produselor inovative, au mai anunțat reprezentanții BCR.

Banca Comercială Română Chişinău S.A. (BCR Chişinău S.A.) este o bancă universală, subsidiară a BCR S.A. (România) și membru al grupului Erste (Austria), cu focus strategic pe clienții corporativi, angajații și partenerii lor. BCR Chișinău și-a început activitatea la 22 octombrie 1998, fiind una din primele bănci cu capital străin prezente în Republica Moldova, membru al unui grup financiar lider în Europa Centrală și de Est.

Acționar unic al BCR Chișinău este Banca Comercială Română (BCR), banca nr.1 în România după valoarea activelor (peste 13.8 miliarde EUR), după numărul de clienți (2.9 milioane) și banca nr. 1 pe segmentele de economisire și de creditare.

Erste grup a crescut organic prin numeroase achiziții și a devenit unul din principalii furnizorii de servicii financiare din Europa Centrală și de Est, deservind un număr total de 15.7 milioane clienți din 7 țări și cu active totale de 199.7 miliarde EUR.

Mai multe detalii pe www.bcr.md, https://www.bcr.md/24-banking

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal