„Instituția prezidențială nu participă în campanii electorale, nu face agitație electorală și nu se va da atrasă în polemici electorale. Înțelegem că „la cineva nervii nu rezistă” din considerente că o să piardă aceste alegeri, dar vrem să dăm un mesaj foarte clar. Beți câte o cană de ceai și nu mergeți cu fărădelegi”, a declarat Igor Dodon.

Cât ține de constatarea Comisiei Electorale Centrale, care a menționat că Președinția utilizează resursele administrative în alegeri, contrar legii, Igor Dodon a venit cu o avertizare. „Dacă vreți să scoateți din cursă pe cineva, asumați-vă absolut toate consecințele. Cât de tare trebuie să vă temeți să interziceți președintelui să meargă în teritoriu? Unde s-a mai văzut așa ceva în 27 de ani? Vă temeți că mă întâlnesc cu oamenii? De ce vă temeți, aceea o s-o pățiți”, a declarat președintele, refuzând să răspundă la întrebări.

Astăzi, socialiștii urmează să organizeze un protest în fața Comisiei Electorale Centrale după ce a fost avertizat că a folosit resursele administrative. PSRM a dat vine pe democrați, menționând că PDM încearcă să excludă formațiunea din cursă. Democrații nu au comentat, deocamdată, acuzațiile.