Update 13:25 Socialiștii au depus la CEC mai multe contestații împotriva altor concurenți electorali, menționând PDM și Partidul Șor.

Iar președintele CEC, Alina Russu, a spus că acțiunea PSRM este una electorală. „Din punctul nostru de vedere, oricine are dreptul la opinie. Iar dacă cineva nu este de acord cu decizia CEC, poate să aplice legea în vigoare și să conteste decizia noastră în instanță. Nu voi comenta nicio declarație politică a niciunuia dintre concurenții electorali, în special în campania electorală”, a explicat Alina Russu. Cât ține de Pavel Filip și Andrian Candu, care nu și-au suspendat activitatea, președintele CEC a menționat că aceștia nu sunt obligați s-o facă.

Vezi și: Candu, despre deplasările premierul Filip în circumscripție: „Se delimitează clar activitățile guvernamentale și cele de partid”

Știrea inițială: „Guvernarea utilizează în mod abuziv toate resursele administrative. Andrian Candu, care este președintele Parlamentului, candidează și pe listă de partid. Pavel Filip, care este și prim-ministru, se află pe listă de partid, dar și pe circumscripție. Folosesc secretarii de stat, paza de stat, mașinile de stat. Cerem ca Filip, Candu, pentru faptul că fac campanie electorală zilnic utilizând resursele administrative, să fie sancționați, să fie scoși din campania electorală, fiindcă nu sunt suspendați din funcții. Ei din banii publici se fac mari și tari, asta e resursă administrativă. Noi cerem tragerea lor la răspundere”, a declarat socialistul Vlad Batrîncea.


Pe 8 februarie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a atenționat Președinția asupra implicării nepermise în campania electorală și a compartamentului lipsit de imparțialitate în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Totodată, CEC a constatat utilizarea resurselor administrative ale Președinției în alegerile parlamentare. Contestația a fost semnată de Dorin Chirtoacă și depusă la CEC din partea Partidului Liberal.

Amintim că, în total, în circumscripția națională au fost înregistrați 15 concurenți. Iată care sunt aceștia, în ordinea în care vor apărea în buletinul de vot: PDM, Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, PCRM, PSRM, PP Șor, PP Mișcarea Populară Antimafie, PP Partidul Nostru, PNL, PP Voința Poporului, Partidul Regiunilor, PP Democrația Acasă, PP Mișcarea Profesioniștilor Speranța-Nadejda, PP Patria, PP Verde Ecologist, PL.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!