Membru al PPEM, Codreanu dă vina pe promovarea în campanie. „Eu am mai spus că febra electorală e febra electorală, nimeni nu a anulat-o și nu poate să o anuleze. Că eu am fost la Băcioi și am pus transport public și iluminat și au venit alți candidați decât ați spus dvs. și au spus că e meritul lor, eu nu le pot interzice. Cu rezultatele primăriei se laudă mai multe partide politice”, spune Codreanu care, acum o săptămână, le-a făcut observație celor care-și fac PR pe seama troleibuzelor lansate în suburbiile capitalei.

CANDIDAȚII ȘI DEMERSURILE

„Dacă au făcut ei demersuri? Da, demersurile lor există, dar asta nicidecum nu arată un progres sau un succes. Și eu, în calitate de consilier municipal, am colectat semnături pentru transportul public în suburbii. Ce să zic, sunt un caz fericit că eu am semnalat problema și tot eu o rezolv”, a remarcat Codreanu.

L-am întrebat dacă a purtat discuții private cu cei care vin la lansările de troleibuze fiind implicați în campanie. „Nu, nu. Nu pot să zic că nu ne-am întâlnit, dar nu am discutat despre lucrurile respective”, a răspuns primarul.

CINE S-A MAI LĂUDAT ÎN CAMPANIE

Amintim că anterior deputatul Constantin Țuțu, candidat pe circumscripția nr.33 din partea PD, a venit la lansările rutelor de troleibuz 31, 34 și 35. La un eveniment similar celui din Durlești, organziat la Trușeni, preotul i-a mulțumit lui Țuțu pentru „ajutorul în deschiderea liniei”. Atunci Țuțu a spus că a făcut „demersuri către primărie” ca să fie deschisă ruta de la Trușeni.

Astăzi și democrata Monica Babuc, care candidează pe circumscripția nr. 22 din Ialoveni, unde săptămâna trecută a fost lansată ruta de troleibuz nr. 36, a spus că a „participat activ la luarea acestor decizii” și că anume ei i-au fost adresate demersurile Primăriei și a Consiliului Raional Ialoveni.

„E simplu! Precum e simplu să recunoști că Ialoveniul, ca și întreaga țară, se schimbă la față, că lucrurile bune continuă și ritmul lor se accelerează, că, în sfârșit, vine primăvara cu toate florile, aromele și speranțele ei”, a comentat pe Facebook ministra degrevată a Educației, Culturii și Cercetării. 

Precizăm că săptămâna trecută, Codreanu a propus „crearea unui fond al publicității” pentru „toți cei care-și pun fețele prin ziare și spun că numai datorită lor troleibuzele circulă prin suburbii”. Edilul interimar a propus, mai în glumă, mai în serios, ca cei care fac PR pe seama primăriei să plătească municipalității pentru publicitate. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!