CNA a confirmat că un dosar penal există și a fost pornit pe data de 24 ianuarie. În baza declarațiilor sale din vara anului 2018 s-au făcut mai multe investigații și audieri. „La 24 ianuarie a fost deschis un dosar penal în care se analizează legătura cauzală dintre diagnosticele puse unor pacienţi şi banii oferiţi de CNAM pentru acei bolnavi”, a spus Angela Starinschi, purtător de cuvânt al CNA.  

Nu este clar acum ce fel de investigații s-au făcut și cine a fost audiat, cu excepția lui Stratulat. Acesta ar fi declarat anchetatorilor că nu deține dovezi, dar este gata să conlucreze cu ancheta. 

Amintim că în august 2018, Ministerul Sănătății a demarat o anchetă internă în baza declarațiilor lui Stratulat. Concluzia ministerului a fost că, în cele două spitale în cauză, „nu au fost confirmate cazuri de internare nejustificată a copiilor”. Atunci, actualul candidat a fost acuzat de PR și de utilizarea „mijloacelor ieftine de a se promova”. Premierul Filip a remarcat atunci că Stratulat trebuia să meargă la CNA, iar CNA a recomandat ca astfel de denunțuri să nu fie scrise pe Facebook, ci comunicate din start Centrului.

Precizăm că acum Stratulat este candidatul PDM în circumscripția nr. 26, care cuprinde mai multe adrese din sectoarele Buiucani și Centru din Chișinău. El a fost înregistrat în cursă pe 22 ianuarie, cu două zile înainte de demararea dosarului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!