Potrivit oamenilor legii, odată intrând în posesia recoltelor, suspecții au identificat mai mulți cumpărători, cărora, într-o perioadă scurtă de timp le-au vândut produsele agricole. Sumele obținute din revânzări au fost folosite de către inculpați în  interes personal. Ei și-au cumpărat mașini de lux, tehnică agricolă, iar o parte din mijloacele financiare a fost investită în construcția unor edificii sau transferată pe conturile bancare ale întreprinderilor înregistrate pe numele persoanelor interpuse.

Într-un final, suspecții au fost reţinuţi și ulterior, la demersul procurorilor, arestați preventiv pe un termen de 30 zile. Dacă li se va demonstra vinovăția ei riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 8 la 15 ani. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!