Dorin Chirtoacă, replici dure la adresa socialiștilor: „Fățarnicilor, pentru ce mai protestați în fața CEC?”

Dorin Chirtoacă, replici dure la adresa socialiștilor: „Fățarnicilor, pentru ce mai protestați în fața CEC?”

Continuarea campaniei electorale în modul în care s-a desfășurat până acum înseamnă simularea alegerilor. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit candidatului PL pentru alegerile parlamentare, socialiștii se folosesc de numele și imaginea președintelui Igor Dodon pentru a se promova în localitățile din țară.

„Ceea ce se întâmplă la nivelul Președinției, a Guvernului și a Parlamentului, aceste trei instituții din stat masiv implicate în campania electorală, dau peste cap alegerile. Nu mai există competiție electorală. În ce mod oricare alt candidat independent sau de partid să-și mai facă campanie electorală dacă, chiar și după ce este avertizat, Dodon, și respectiv PSRM-ul, continuă într-o manieră și mai flagrantă încălcarea Codului Electoral?”, a declarat Chirtoacă.

În context, candidatul liberal a adus câteva exemple care ar arăta modul în care socialiștii se promovează în campanie prin intermediul imaginii șefului statului:

Publicitate

„Moldova are viitor - sloganul din campania electorală fiind candidat din partea PSRM. Pune acest panou cu roșu socialist. Ce face organizația PSRM Nisporeni? Își pune: "Moldova are viitor" pe pagina de socializare. Este un grup infracțional organizat. Dodon, PSRM, Găgăuzia, Transnistria, Putin, toți împreună”.

Totodată, Dorin Chirtoacă susține că Președintele Republicii Moldova ar promova PSRM făcând abstracție de funcția de demnitar de stat de care nu s-a degrevat.

„La Taraclia, Igor Dodon pupă colacul. N-a avut când să pupe colacul doi ani de zile de când a fost ales președinte. Acum, în timpul campaniei electorale: la nord, la sud, peste tot, în toate raioanele, umblă cu pâine, cu sare, cu flori, cu muzică. Și nu oriunde, ci chiar în fața secției de votare de la Taraclia. El nu face campanie electorală, el acolo plimbă ursul”, a spus candidatul PL.

Luni, socialiștii au protestat după ce au fost avertizați de CEC că folosesc resursele administrative ale Președinției. Aceștia au menționat însă că de resursele administrative în campanie profită democrații, cerând excluderea din cursă a premierului Pavel Filip și a președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal