„Ceea ce se întâmplă la nivelul Președinției, a Guvernului și a Parlamentului, aceste trei instituții din stat masiv implicate în campania electorală, dau peste cap alegerile. Nu mai există competiție electorală. În ce mod oricare alt candidat independent sau de partid să-și mai facă campanie electorală dacă, chiar și după ce este avertizat, Dodon, și respectiv PSRM-ul, continuă într-o manieră și mai flagrantă încălcarea Codului Electoral?”, a declarat Chirtoacă.

În context, candidatul liberal a adus câteva exemple care ar arăta modul în care socialiștii se promovează în campanie prin intermediul imaginii șefului statului:

„Moldova are viitor - sloganul din campania electorală fiind candidat din partea PSRM. Pune acest panou cu roșu socialist. Ce face organizația PSRM Nisporeni? Își pune: "Moldova are viitor" pe pagina de socializare. Este un grup infracțional organizat. Dodon, PSRM, Găgăuzia, Transnistria, Putin, toți împreună”.

Totodată, Dorin Chirtoacă susține că Președintele Republicii Moldova ar promova PSRM făcând abstracție de funcția de demnitar de stat de care nu s-a degrevat.

„La Taraclia, Igor Dodon pupă colacul. N-a avut când să pupe colacul doi ani de zile de când a fost ales președinte. Acum, în timpul campaniei electorale: la nord, la sud, peste tot, în toate raioanele, umblă cu  pâine, cu sare, cu flori, cu muzică. Și nu oriunde, ci chiar în fața secției de votare de la Taraclia. El nu face campanie electorală, el acolo plimbă ursul”, a spus candidatul PL. 

Luni, socialiștii au protestat după ce au fost avertizați de CEC că folosesc resursele administrative ale Președinției. Aceștia au menționat însă că de resursele administrative în campanie profită democrații, cerând excluderea din cursă a premierului Pavel Filip și a președintelui Parlamentului, Andrian Candu. Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!