„A durat destul de mult până am reușit să avem un contact cu cineva din administrația Facebook. Am descris situația din Republica Moldova și faptul că ne aflăm în preajma alegerilor. Cei de la Facebook sunt conștienți de această problemă și s-au arătat deschiși pentru a ne ajuta. Le-am oferit toate datele adunate cu ajutorul platformei TROLLESS, inclusiv dovezile reale cum că unele profile folosesc identități false, dar și despre cele reale care răspândesc falsuri și propagandă. Am oferit și o listă de recomandări din partea noastră și am rugat ca în perioada aceasta să ofere mai multă atenție raportărilor care se fac pentru a împiedica apariția altor profile noi”, a declarant pentru AGORA Victor Spînu, cofondator TROLLESS. 

Nu se știe deocamdată dacă acțiunile Facebook în această direcție vor continua.

„Nu am primit de la ei un comunicat official, dar noi le-am vorbit despre necesitatea de a avea un control mai riguros asupra situației din zonele afectate de această problemă”, a mai adăugat Victor Spînu.

Vedeți mai jos câteva profiluri care anterior erau raportate de aplicație ca fiind trolli și care astăzi nu se mai regăsesc pe rețeaua de socializare.

Proiectul Trolless urmărește identificarea și izolarea surselor care au ca scop manipularea și dezinformarea în masă prin intermediul new media.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!