„Facem acest demers în numele acestor cetățeni, pentru că un alt candidat, pe numele lui Vladimir Plahotniuc, care nu are nicio funcție în stat, a promis exact aceeași sumă, pentru exact aceleași lucrări, într-un alt sat din raionul Nisporeni. Considerăm că este corect, egal, rațional, ca de aceste fonduri, de fonduri din bugetul de stat, să beneficieze toți cetățenii țării. Azi e ședința de Guvern. Cerem prim-ministrului să se discute această problemă în regim de urgență. Să demonstreze că nu este Guvernul doar al PDM, ci al întregii țări”, și-a explicat acțiunea Ion Terguță. 

Totuși, când a dorit să intre în clădirea Guvernului cu tot cu presă, acesta a fost oprit de un ofițer de securitate. Într-un final, candidatul blocului ACUM și-a înregistrat demersul, după ce un angajat a coborât la intrarea în instituție.

Guvernul nu a venit, cel puțin deocamdată, cu o reacție.

Ion Terguță este candidatul blocului ACUM în circumscripția nr. 17, Nisporeni. Acolo mai candidează Vlad Plahotniuc (PDM), Pavel Artamonov (PSRM), Mihai Ciorici (PCRM) și Iurii Cărbune (candidat independent).

Iar Pavel Filip este candidatul democraților în circumscripția nr. 20, Strășeni. Acolo mai luptă Veaceslav Anghel (PSRM), Valeriu Tabacaru (PP Șor), Igor Grosu (blocul ACUM) și Nicoleta Malai (PL).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!