Potrivit unui comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a fost identificat organizatorul grupului infracțional. Acesta este de origine daghestaneză, are antecedente penale, iar anterior a făcut parte din organizația criminală „Makena”, condusă de către așa-numitul „hoț în lege” Vladimir Moscalciuc.

Suspectul a fost reținut în flagrant în Chișinău, în timp ce primea de la o victimă o tranșă din „taxa” impusă pentru protecție. Ulterior, acesta a fost arestat pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea sta de la șapte până la 10 ani după gratii.

În prezent, oamenii legii continuă investigațiile pentru a găsi toți complicii, dar și alte persoane care au avut de suferit.

Cazul este documentat din octombrie 2018 de către procurorii PCCOCS, în conlucrare cu ofițerii Direcției combatere a crimei organizate din cadrul Inspectoratului Național de Investigații și cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!