În vizită la baștina lui Andrei Năstase. Cum a fost primită echipa AGORA și ce cred oamenii despre candidatura politicianului la Chișinău (VIDEO)

În vizită la baștina lui Andrei Năstase. Cum a fost primită echipa AGORA și ce cred oamenii despre candidatura politicianului la Chișinău (VIDEO)

„Mie mi-e jale de voi. Veniți și filmați niște zoaie pe aici și vă duceți și spuneți lui...”

Publicitate

„De ce luați interviu de la niște oameni care nu-s competenți, care nu știu de unde vin și unde se duc, și într-o stare fără de hal”

„Du-te că te ud cu apa. Ia-l de acolo, că te ud. Ia-l, că îți spun că te ud. ******* ***** de unde sunteți. Umblați și amăgiți lumea”

Așa a fost întâmpinată echipa noastră de filmare în comuna Mândrești, localitatea de baștină a politicianului Andrei Năstase. Unii localnici și-au pierdut încrederea în cei care vin cu un microfon și o cameră la ei în sat, indignați de faptul că o echipă de filmare, care a vizitat recent comuna, le-a rupt din context declarațiile, prezentând opusul a ceea ce au spus.

„Că voi tot ce luați, nu dați ceea ce trebuie la televizor, dar tăiați. Când au fost de la telegraph și au făcut interviul, tare bine am văzut”

„Trebuie să luați interviu de la oameni care cunosc câte ceva. Nu așa, la întâmplare, și îi alegeți taman pe cei care vă trebuie. Eu știu ce urmăriți, dar n-o să vă meargă”

După ce le-am explicat oamenilor cine suntem, i-am întrebat ce cred despre candidatura în alegeri a consăteanului lor Andrei Năstase.

„Datorită dumnealui am aflat ce se face în țară la noi”; „Dacă noi știam că s-a închis Banca de Economii. Dar de ce? Că a dat faliment. Dar nu știam de ce. Datorită dumnealui s-a aflat de ce s-au închis și băncile, de ce suntem furați, de ce suntem drumurile mizere, și de ce nu se face absolut nimic”

„E din sat, e bun, e ca lumea. A fost om ca lumea în sat, n-o fost așa ca să amăgească”

„O să vedem până atunci cum o să mai fie. Nu suntem chiar sigur pentru care și cum”

„Vă spun că-i din niște oameni cunoscuți în sat, oameni gospodari”

„Pozitiv. Că e săteanul nostru și e om competent”

„E colegul nostru, e săteanul nostru”; „E un om foarte bun, foarte cuminte”

„Băiatul e „maladeț”. E bun băiat”

„O poziție bună, o părere bună despre dânsul”

Ce opinie aveți despre faptul că Andrei Năstase candidează la Chișinău, și nu la Telenești?

„Da eu știu… dacă acolo trăiește, cred că acolo candidează. Unde o să vină, la noi în sat, ori unde?”

„Dumnealui acolo e stabilit cu traiul…”

„Deja de asta nu pot să vă spun”

„Asta e alegerea lui, noi ce putem să spunem?”

„Opinia-i foarte bună. Noi nu avem că taman să candideze în satul lui”; „Și domnul Andrei unde a candidat, trăiește acolo și lumea îl știe, ce fel de om e”

„Astea-s ale lui probleme, nu ale noastre”

„Asta nu pot să vă spun”

„Dar ce importă asta? Lasă să candideze și să câștige”

Andrei Năstase (copreședintele blocului electoral „ACUM”) candidează la scrutinul parlamentar din 24 februarie pe circumscripția nr. 33, care include suburbiile din sudul mun. Chișinău.

Vezi și: În vizită la baștina lui Pavel Filip. Ce spun sătenii despre reușitele premierului și ce știu despre noul sistem de vot (VIDEO)

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal