Lista completă cu tot ce ai nevoie pentru naștere: 

  1.  Obiecte necesare mamei

Când pregătești bagajul trebuie să începi cu tine! Ai nevoie de lucruri din trei categorii - îngrijire, haine și accesorii pentru alăptare. 

Igienă personală: periuță și pastă de dinți, săpun, deodorant, șampon, pieptene, oglindă, elastic de păr și agrafe, prosoape (pentru față și mâini, corp), hârtie igienică, hârtie pentru protecția vasului de toaletă, șervețele umede și uscate, tampoane/absorbante, scutece pentru adulți. 

Haine: pijamale (de preferat cămăși cu deschidere în față, vor face mai simplă alăptarea), halat, papuci comozi, lenjerie intimă, șosete, haine lejere de zi, haine pentru ieșirea din maternitate.

Accesorii pentru alăptare: tampoane pentru îngrijirea sânilor, cremă pentru îngrjirea mameloanelor, sutien pentru alăptare, pompă de sân (opțional). 

 

2. Obiecte necesare bebelușului 

Pentru bebeluș nu vei avea nevoie de foarte multe lucruri: o pătură, câteva body-uri din bumbac şi salopete cu picior, nişte mănuşi să nu se zgârie pe faţă şi scutece. Multe scutece. Poţi lua în calcul circa 8-10 scutece pe zi. 

Îngrijirea și igiena micuțului primează pentru orice mămică, așa că, pentru o perioadă bună de timp, scutecele vor constitui o achiziție la ordinea zilei. Iată câteva motive pentru care să alegi Huggies Elite Soft

  • Oferă copilului tău confort şi protecţie, datorită bumbacului organic hipoalergenic la exterior şi suprafeţei Soft Absorb la interior, care permit ca absorbţia umezelii să fie instantă, în timp ce pielea bebeluşului tău respiră natural.
  • Banda patentată Huggies este moale şi foarte elastică şi se poate fixa oriunde.
  • Indicatorul de umiditate îşi schimbă culoarea şi te anunţă când scutecul este umed;
  • Materialele cu micropori permit pielii bebeluşului să respire;
  • Buzunarul interior este creat special pentru a preveni scurgerile către margini, mai ales în partea din spate;
  • Suprafaţa Soft Absorb absoarbe scaunul lichid în câteva secunde şi păstrează pielea uscată;
  • Pernuţele moi creează o barieră delicată între pielea bebeluşului şi scaunul lichid.


Mai sunt utile şi alezele (protecții de unică folosință absorbante), un pachet de şerveţele umede și prosoape. Ia cu tine şi o cremă cu zinc pentru eritemul fesier. Nu-ţi încărca bagajul cu creme de corp, uleiuri de masaj sau geluri de duş pentru bebeluş! 

3. Nu uita actele!

Dincolo de obiectele de care vei avea nevoie pentru tine și pentru bebeluș, vei avea nevoie și de câteva acte: buletinul de identitate, certificatul de căsători, carnetul perinatal și dosarul cu ecografii și analize efectuate de-a lungul celor nouă luni de sarcină. 

Naștere ușoară!P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.