Facebook spune că 54.000 de conturi urmăreau cel puțin una dintre paginile de pe Facebook și 1.300 urmăreau postările conturilor de Instagram eliminate acum.

Cei care au răspândit informațiile au cheltuit 20.000 de dolari pe publicitate, în lei românești, euro și dolari.

Activitatea conturilor s-a petrecut în Moldova, unele dintre ele erau false, însă altele erau autentice, pentru ca oamenii să devină confuzi în legătură cu sursa informației

„Dat fiind faptul că alegerile din Moldova au loc în curând, am vrut ca oamenii să știe ce am făcut și să știe cum stăm în prezent”, spune Facebook, pe blogul companiei. 

Facebook spune că a eliminat conturile și paginile din cauza unui „comportament neautentic coordonat”, iar țintele erau cetățenii din Republica Moldova.

Amintim că, acum două zile, administratorii aplicației Trolless au anunțat că Facebook a șters mai multe profiluri din Republica Moldova care au fost raportate ca fiind administrate de trolli. Creatorul aplicației, Victor Spânu, a spus atunci că nu a primit de la Facebook un comunicat oficial, confirmarea venind abia astăzi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!