„Cetățenii trebuie să știe că, dacă PDM nu vine la guvernare, există riscul ca foarte multe dintre proiectele anunțate să nu fie realizate de către opoziție. Toate partidele de opoziție au spus că nu știu cum și nu au prezentat soluții clare pentru a crește salariile. În cadrul dezbaterilor, unii concurenți au zis că nu cred că pot plăti salariile deja stabilite de PDM, pensiile deja majorate de PDM. Ei nu au capacitatea să continue proiectele pe care noi le-am pornit și pe care știm cum să le ducem la un bun sfârșit”, a declarat vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari.

Mai mult, acesta s-a arătat sigur că plecarea democraților de la guvernare ar însemna reinstalarea haosului în țară. „Dacă vine opoziția la guvernare, ne întoarcem în perioada haosului politic, în perioada când investitorii străini vor fugi din țară. Din cauza haosului, oamenii vor fi nevoiți să caute alte soluții. Noi vrem să ținem oamenii acasă, continuând proiectele pe care le-am început”, a explicat acesta.

Rugat să precizeze la cine mai exact se referă, Vladimir Cebotari a menționat doar blocul electoral ACUM. „Vă invit să reurmăriți dezbaterile de la un alt post de televiziune. Reprezentanții unui partid, de exemplu ACUM, a declarat foarte evaziv că nu cunosc dacă sunt resurse și dacă pot să continue acele proiecte. Au spus că în patru ani de zile ceva vor face. Acest bloc, ACUM, „amuș”, „ieri”, „acum patru ani”, nu știu cum îl numim, vine cu soluții că vor face aceea nu știu ce, atunci nu știu când. Cam așa e abordarea lor. Nu am avut o dată concretă, o soluție concretă, cu acoperire concretă”, a spus acesta.

Blocul electoral ACUM nu a venit, deocamdată, cu o reacție. Totuși, anterior, liderii acestuia au spus că, dacă vor ajunge la guvernare, vor putea oferi un salariu mediu pe economie de 11 mii de lei. Spuneau atunci că „vin cu angajament economic bazat pe analize, expertiză și pe așteptările oamenilor”.