Deși atât Asociația Promo-LEX, cât și cei din blocul ACUM și PSRM au reclamat că democrații folosesc, contrar legii, resurse administrative în această campanie, PDM neagă toate acuzațiile. „Nu cunosc niciun caz confirmat de utilizare a resurselor administrative de către PDM, spre deosebire de unele partidele de opoziție. Cunosc despre anumite afirmații și prezumții. Promo-LEX este o organizație pe care noi o respectăm. Dar Promo-LEX a spus că își bazează constatările sale, în mare parte, pe unele afirmații pe care le produc unele persoane, inclusiv în discuțiile cu observatorii. Nu are obligația, nici resursele necesare ca să verifice acele afirmații, pentru că nu sunt organe de investigații. Ori de câte ori vedem o constatare critică, noi facem verificări să ne asigurăm că acest lucru nu se produce. Rata cazurilor confirmate de anumite abateri minore în care este vizat PD este extrem de mică și nu are nicio valoare în influențarea alegerilor”, a declarat Vladimir Cebotari.

Vezi și: În fișa de post - secretari de stat, în timpul liber - mesageri de partid. Mai mulți funcționari publici, implicați activ în campania de promovare a PDM

Cât despre faptul că premierul își continuă activitatea de la Guvern, deși s-a înregistrat în cursă și vrea să devină deputat, Cebotari nu vede o altă soluție. „Legea îl obligă pe prim-ministru, chiar dacă este candidat, să continue să guverneze și îi interzice dumnealuilui să se suspende din funcția pe care o deține. Țara nu poate fi lăsată fără guvernare. Înțeleg aici o aluzie referitor la proiectele cu care se laudă că le realizează PDM, prin intermediul guvernării care îi revine. Este adevărat. Noi strângem și ne asumăm acele realizări, pentru că ne aparțin”, a explicat acesta.

Potrivit Codului Electoral, din momentul înregistrării lor în calitate de concurenți electorali, miniștrii și vicepremierii își suspendă, pe durata campaniei electorale, activitatea în funcția pe care o dețin. Rămâne la latidunea premierului dacă se retrage și el din funcție.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!