„Aș îndemna concurenții electorali să nu îndemne CEC să meargă la încălcarea legii. Codul electoral stabilește care sunt documentele în baza cărora cetățenii pot să-și exercite dreptul la vot. Nu este o decizie pe care trebuie s-o ia CEC. Luna trecută, Curtea Constituțională s-a pronunțat deja pe acest subiect. Anterior, am îndemnat și am informat cetățenii să verifice valabilitatea actelor în baza cărora vor vota”, a declarat Alina Russu, după ședința de astăzi a Comisiei Electorale Centrale.

Iată ce spune Codul Electoral, cu privire la actele în baza cărora cetățenii pot vota:


Amintim că, astăzi dimineața, blocul ACUM a organizat un protest în fața CEC, unde a solicitat aprobarea, în regim de urgență, a unei hotărâri prin care cetățenilor din diasporă să li se permită votarea cu pașaportul expirat. În caz contrar, aceste alegeri pot fi considerate fraudate, spunea Maia Sandu, știinduse că mulți cetățeni din diaspora au pașapoartele expirate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!