De exemplu, în lista bunurilor ce urmează a fi privatizate a fost inclus un pachet de 51% din acțiunile societății Moldtelecom, unde statul deține 100%.

Șeful Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, nu a oferit o explicație clară pentru această modificare nici în nota de argumentare și nici în şedinţa de Guvern, susţinând că acestea au fost necesare pentru a concretiza „datele care identifică bunurile proprietate de stat supuse privatizări”.

Mai mult, aflat în vizită electorală la Moldtelecom, liderul democrat Vladimir Plahotniuc, a evitat să vorbească despre privatizarea întreprinderii, care de câţiva ani se află în scădere abruptă a veniturilor şi a profitului. Dacă  în urmă cu 10 ani compania valora mai mult de jumătate de miliard de euro, acum valorează de cinci ori mai puţin. Pe lângă Moldtelecom, în programul de privatizare au fost incluse și două noi întreprinderi de stat formate după reorganizarea/fuzionarea RED Nord-Vest şi RED Nord. E vorba de RED Nord şi FEE Nord din Bălţi.