„După ce au fost deconspirați trolli, regimul a trecut la metode mai primitive. PD-iștii au fabricat un video și poze prin care încearcă să demonstreze că eu sunt lesbi.

Eu nu sunt nici în video, nici în acele poze. Nu sunt lesbi și nu am fost niciodată, spre regretul trollilor și al stăpânilor lor. Mai mult, e o minciună prost fabricată. Acest video este filmat în orașul Munchen, în care eu nu am fost niciodată. Minciuna asta și multe altele nu sunt îndreptate doar împotriva mea, ele sunt îndreptate împotriva cetățenilor care urmează să ia o decizie importantă peste câteva zile. O decizie care va determina viitorul nostru, al tuturor. Regimul vrea ca cetățenii să ia această decizie în baza minciunilor”, a declarat Maia Sandu.

Ulterior, copreședinta blocului ACUM a venit cu o adresare către „exponenții regimului”. „Știu că vă este frică de mine, știu că vă este frică de noi, de cei din ACUM. Trebuie să vă fie frică, pentru că ați comis nenumărate fărădelegi. Vă întreb însă până unde sunteți gata să mergeți. Au mai rămas zece zile până la 24 februarie. Ce alte abuzuri mai puneți la cale? O să faceți un alt video în care o să mă acuzați de omor sau o să încercați să ne otrăviți, o să scoateți șuruburile la roți în speranța că vom face accidente? Vreau să vă spun că noi n-o să ne lăsăm intimidați, orice ați face dvs, pentru că nouă ne pasă de cetățenii acestei țări. Cu fiecare abuz pe care-l comiteți, crește riscul ca aceste alegeri să nu fie recunoscute la nivel internațional ca alegeri libere și corecte. Este necesară o anchetă serioasă despre cum această guvernare manipulează mersul alegerilor”, a spus Maia Sandu

Deocamdată, democrații, acuzați că ar sta în spatele acestor acțiuni, nu au venit cu o reacție.

Filmulețul și pozele au fost distribuite într-un grup din rețeaua Telegram:Amintim că, în total, în circumscripția națională au fost înregistrați 15 concurenți electorali. Iată care sunt aceștia, în ordinea în care vor apărea în buletinul de vot: PDM, Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, PCRM, PSRM, PP Șor, PP Mișcarea Populară Antimafie, PP Partidul Nostru, PNL, PP Voința Poporului, Partidul Regiunilor, PP Democrația Acasă, PP Mișcarea Profesioniștilor Speranța-Nadejda, PP Patria, PP Verde Ecologist, PL.