„După ce Facebook a blocat 168 de conturi false, 28 de pagini și opt conturi de Instagram, tot Facebook a mai spus că această rețea a acționat concertat și, chiar dacă au încercat să-și ascundă identitatea, Facebook a constatat că o bună parte din activitățile acestei rețele s-a desfășurat chiar în cadrul Guvernului, de către funcționari. Mai mult, Facebook a spus că această rețea a cheltuit 20 de mii dolari pentru publicitate. Spre seara zilei, în presă, a apărut un individ care făcea parte din această rețea și a spus că el a fost blocat, emisiunea sa a fost blocată și alte pagini. Respectiv, constatăm o legătură cauzală foarte clară între PDM și acești 20 de mii dolari. Ne-am uitat în rapoartele financiare ale PDM și nu am găsit acești 20 de mii de dolari declarați la CEC, așa cum prevede legea”, a declarat candidatul ACUM Sergiu Litvinenco.

În total, cei de la ACUM vor depune șapte contestații. „Zilnic, vedem cum o bună parte din funcționarii de stat, secretari de stat, șefi de instituții, din banii publici, în timpul orelor de serviciu, cu automobilele de serviciu, merg în satele RM cu Plahotniuc, Candu și Filip, pentru a le povesti oamenilor cât este de bine să trăiești în RM. Cinci din aceste acțiuni ilegale au fost comise de funcționari de stat în cadrul ultimei vizite a lui Plahotniuc la Ștefan Vodă, de alaltăieri: Cutasevici, Bucătaru, Lecari, Purice, toți secretari de stat sau șefi de instituții au încălcat legea și s-au afișat cu această persoană, care este concurent electoral și nu are nicio funcție în stat, în campania electorală”, a mai spus Litvinenco.

Amintim că, ieri, democrații au negat că ar folosi resurse administrative în această campanie. Cât ține de constatările de la Facebook, Guvernul a spus că nu își asumă răspunderea pentru activitățile angajaților publici pe rețelele sociale, dar că va solicita informații suplimentare de la Facebook.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!