Tot ce au filmat, n-au arătat nimic cum trebuie. Că i-am întrebat pe oamenii care au vorbit: măi oameni buni, ați vorbit ceva, v-am văzut acolo? Nimic n-au arătat. Ne-ați făcut tot satul de râs. De ce veniți aici, nu înțeleg? Chemați-l pe omul cela. El a vorbit la microfon la telegraph. Ne-am întâlnit cu el și l-am întrebat: Costică, ce ai vorbit acolo? Măi oameni buni, eu am vorbit că Maia Sandu e dintr-o familie de gospodari, de oameni intelectuali. Ei n-au pus nimic. Vera Sergheevna, om de treabă, soră medicală, tot așa, a vorbit frumos despre Maia Sandu, așa cum merită, măi, băieți, Maia Sandu, așa cum merită. Satul o stimează foarte mult, dar voi veniți și selectați, luați numai interviu de la toți bețivanii. În toate satele sunt așa oameni, nu numai la noi”.


Pentru a detensiona atmosfera, le-am explicat oamenilor cine suntem. Apoi i-am întrebat ce cred despre candidatura consătencei lor Maia Sandu.

Să știți așa. Cei care vorbesc împotriva ei, sunt niște oameni care nu… E o persoană foarte deșteaptă, care trebuie să dea pildă la toți cei care… ca dânsa nu-s. E foarte disciplinată fată, și foarte hâtră, și e la nivelul cel mai înalt. Numai de bine. Numai de foarte bine”


E o fată deșteaptă, o fată stăruitoare”

„Ceilalți îs niște hoți, celelalte partidele”

„E secret. Nu se spune. E săteanca noastră și o stimăm


„Nici așa, nici așa, că n-am văzut-o demult și nici n-o știm la fața. Cât o vedem la televizor, atât”

Am foarte mare plăcere de Maia Sandu. Ea nu e vinovată că a fost un interviu cu o doamnă de aici din sat, care a spus că n-a pus nicio pietricică în pământul ăsta. Dar nu e drept. Cum să pună ea o pietricică în pământ, dacă ea nu are nimica, nu lucrează nici în Parlament”


„E o fată bună, o cunosc de mică, a crescut într-o familie de oameni deștepți, oameni care au fost harnici

Ce opinie aveți despre faptul că Maia Sandu candidează într-o circumscripție din străinătate, și nu la Fălești?

Cred că pentru că Maia Sandu a fost dusă în străinătate mult timp, și ea cunoaște viața în străinătate, și de atâta s-a dus acolo, pentru că și acolo trebuia cineva să se ducă”

„Probabil că așa a hotărât și partidul, eu știu… Așa zic eu. Dumneaei la diasporă candidează, dar și aici tot, pe listă. Eu mai înțeleg și altceva: că dacă n-o să fie dincolo, o să fie dincoace

Citește și: În vizită la baștina lui Pavel Filip. Ce spun sătenii despre reușitele premierului și ce știu despre noul sistem de vot (VIDEO)

Nu prea suntem de acord cu chestia asta. Îs ai noștri și acolo, dar aici e, pe loc”

„Așa îi cheamă pe toți: veniți acasă. De aceea și candidează acolo. Ca să-i cheme să vină acasă

La alegerile parlamentare din 24 februarie, Maia Sandu (copreședintele blocului electoral „ACUM”) candidează pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest și pe lista electorală „ACUM”.

Vezi și: În vizită la baștina lui Andrei Năstase. Cum a fost primită echipa AGORA și ce cred oamenii despre candidatura politicianului la Chișinău (VIDEO)