„Organizația Centrul de Informații GENDERDOC-M este întristată de faptul că, în timp ce în campania electorală pentru Parlamentul European, candidații sunt chemați să-și exprime deschis susținerea față de comunitatea LGBT și, prin urmare, să promoveze o societate sigură și deschisă pentru toți, în care drepturile omului și demnitatea umană sunt valori fundamentale, în Republica Moldova homofobia continuă să fie folosită ca unealtă în luptele politice. Aceste acțiuni duc la creșterea nivelului de ură și intoleranță în societate, în urma cărora are de suferit nu doar comunitatea LGBT, dar toată populația, indiferent de orientare sexuală și alte caracteristici”, a scris organizația pe pagina oficială de Facebook.

Ieri, socialistul Grigore Novac a făcut trimitere la orientarea sexuală a liberalului Ilie Crețu, spunând că este „albăstrel”. Candidatul PL a zis că îl va ataca în judecată pentru această declarație.

Iar astăzi, co-președinta blocului ACUM, Maia Sandu, a menționat că „nu este lesbi” și că nu a fost „niciodată”, „spre regretul trollilor și al stăpânilor lor”. Declarația vine după ce în spațiul public au apărut un video și niște fotografii cu două femei ținându-se de mână, despre una dintre pretinzându-se că ar fi Maia Sandu. Aceasta a spus însă că materialele sunt „o minciună prost fabricată”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!