Din grupul de lucru creat fac parte reprezentanți ai Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, ai Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică și Centrului psiho-socio-pedagogic municipal. Autoritățile municipale spun sunt gata să acorde asistență și angajaților din instituțiile de educație timpurie, școli și licee, precum și părinții copiilor, în vederea depășirii situațiilor de abuz, cât și consilierea eventualelor victime ale fenomenului enunțat.

De asemenea, Primarul general interimar al municipiului Chişinău a ieșit cu o reacție la acest subiect, condamnând cazurile de abuz în domeniul educației. Ruslan Codreanu a subliniat că violența față de copii nu poate fi tolerată, iar asemenea cadre nu pot fi parte a sistemului municipal de profil.

Amintim că o educatoare din capitală a fost filmată în timp ce se răfuia cu un copil pentru că acesta nu ar fi dorit să învețe un cântec.

Directoarea grădiniței dă asigurări că educatoarea, care are o experiență de muncă de peste 30 de ani, va fi concediată.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!