Dacă n-ar fi AGORA, Victoria Dumbravă, care este redactorul șef al echipei noastre, ar fi mai liniștită. 

Iar dacă politicienii ar fi „vorbăreți, ar spune multe prostii și ar face lucruri pe negândite”, editorul șef adjunct, Felicia Nedzelchi, ar scrie din plăcere știri despre ei.

Reporterul Mihai Avasiloaie, care este nevoit să urmărească aproape săptămânal ședința Parlamentului, spune că se gândește deseori la faptul că „acolo sunt prea multe persoane care se gândesc la interesul personal mai mult decât la interesul poporului”.

Jurnalista Irina Harea-Mardari crede că ceea ce o deosebește pe AGORA de celelalte instituții media sunt oamenii creativi și libertatea pe care o oferă.

Întrebată ce alege: un StandUp lângă un sicriu sau să muncească la un trust politic, reporterul Anastasia Antoceanu a spus că n-ar mai lucra în jurnalism în astfel de cazuri.

Și cel mai tânăr membru al echipei noastre, Capitolina Turculeț, a fost nevoită să aleagă... doar că între școală sau redacție. „Este mai interesant la AGORA, pentru că aici am niște colegi foarte hliziți”, a spus reporterul.

Am profitat de această ocazie pentru a-i adresa directorului Interakt, Irina Ghelbur, întrebarea pe care reporterii o primesc cel mai des atunci când sunt în teren: „Ai cui sunteți”. „Ai lui mama și ai lui tata”, a fost scurtul răspuns obținut.

Iar editorul de imagine Constantin Taran a reușit să urmărească de două ori același serial chiar la lucru. Bineînțeles, editând materiale video în același timp. Colegul său din regie, Andrei Gagiu, a fost scump în declarații, rugat să spună ce îi place, dar și ce îi displace la jobul său. „Îmi place AGORA”, a menționat acesta.

Cel mai nou membru al echipei, operatorul nostru Mihai Dastic, a fost întrebat de ce „îi place” să filmeze vox-uri în stradă, în special iarna. Întrebarea l-a amuzat. „Pentru că oamenii nu se opresc și, evident, nu filmăm”, a spus el.

Portalul de știri AGORA este deținut de compania Interakt, care îşi propune să devină cea mai competitivă companie din Republica Moldova în domeniul new-media. În acest sens, compania lansează şi dezvoltă produse new-media, care tind să fie lideri pe segmentul lor de piaţă. Din portofoliul Interakt mai face parte și revista online pentru femei EA.md

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!